Wednesday, August 28, 2013

Scones.




I haven't made scones in a long time. 
And to be honest, it's tough without a scale. 
(But I finally did buy some cups though!)
They turned out pretty well.

Blueberry is my favorite though, something about the warm, sweet berries bursting in your mouth...

...
Coconut Raspberry and Blueberry Scones

405g flour
2 1/2 tsp. baking powder
1/2 tsp. baking soda
pinch of cinnamon
3/4 tsp. salt
150g cold, unsalted butter, cut into small cubes
1 large egg, lightly beaten
2 Tbsp. honey
165ml half-and-half

plus
3 Tbsp. half-and-half for brushing on top

100g raspberries
50g unsweetened coconut
plus more for sprinkling on top
or
100g blueberries
plus granulated sugar for sprinkling on top


Place a rack in the upper third of the oven and preheat oven to 400 degrees F. 
Line a baking sheet with parchment paper and set aside.
In a mixing bowl, sift together flour, baking powder, baking soda, pinch of nutmeg, and salt.  Cut in butter (using your fingers or a pastry cutter) until mixture resembles a coarse meal.
Work the butter into the dry ingredients until some of the butter flakes are the size of peas and some are the size of oat flakes.
In another bowl, combine egg, maple syrup, and milk and beat lightly with a fork.  Add to flour mixture all at once, stirring enough to make a soft dough.
Divide the dough into two equal pieces to make both flavors.
Fold in the blueberries into one, fold the raspberries and coconut into the other. 
Turn out onto a floured board and knead about 15 times.  Roll or pat out into a 1-inch thickness.  
Cut into 2-inch rounds using a round cutter or cut into 2×2-inch squares.
Reshape and roll dough to create more scones with excess scraps.
Place on an ungreased baking sheet.
Brush lightly with buttermilk and sprinkle with granulated sugar (and coconut for the raspberry ones).
Bake for 15-18 minutes or until golden brown on top.
Serve warm.
Scones are best the day they’re made, and though they can be frozen and lightly reheated in the oven if you need a future treat. 



Ich hab seit Langem keine Scones mehr gemacht.
Und um ehrlich zu sein war es etwas schwierig ohne Waage, plus ich hatte meine “Tassen” auch noch nicht.
(Jetzt aber!)
Sie sind ziemlich gut geworden.
Blaubeer ist mein Liebling geworden, vielleicht hat es etwas mit den warmen Blaubeeren zu tun die in deinem Mund platzen und einen unglaublichen Geschmack entfalten…

...

Kokos Himbeer und Blaubeer Scones

405g Mehl
2 1/2 Teeloeffel Backpulver
1/2 Teeloeffel Natron
Prise Zimt
3/4 Teeloeffel Salz
150g kalte, ungesalzene Butter, in kleine Würfel geschnitten
1 Ei, grösse L, verquirlt
2 Esslöffel Honig
165ml “half-and-half” Hälfte Milch, Hälfte Sahne

plus
3 Esslöffel half-and-half zum bepinseln

100g Himbeeren
50g Kokosstreifen
mehr zum sprenkeln
oder
100g Blaubeeren
plus Zucker zum streuen

Platziere das Backgitter in das obere Drittel des Ofens und heize ihn auf 200 Grad Celsius vor.
Lege ein Blech mit Backpapier oder einer Silikonmatte aus.
In einer Schüssel, siebe Mehl, Backpulver, Natron, eine Prise Zimt und Salz zusammen.
Gebe die Butter hinzu und mit Hilfe deiner Hände oder einer Gabel, kruemel die Butter grob hinein, die Stückchen sollten jedoch nicht grosser als Erbsengross sein, einige um einiges kleiner wie Haferflocken.
In einer weiteren Schüssel, vermische das Ei, Honig und Milch mit einer Gabel.
Füge dies zur Mehlmischung hinzu und mische es nur soweit bis der Teig zusammen haelt.
Halbiere den Teig in zwei gleichgrosse Stücke fuer beide Sorten.
Hebe die Blaubeeren in den einen, die Himbeeren und das Kokos in den anderen.
Gebe den Teig auf eine bemehlte Fläche und knete ihn ca. 15 Mal.
Rolle ihn auf 2,5cm Dicke aus.
Schneide ihn in Dreiecke (Laenge der Seiten ca. 6cm).
Platziere auf dem Blech.
Bepinsel die Scones mit dem Half-and-half und streue Zucker auf die Blaubeer, Kokos auf die Himbeer.
Backe für ca. 18-25 Minuten oder bis die Oberfläche gold gebräunt ist.
Warm serviert sind sie super lecker.
Am besten am gleichen Tag verzehrt, können sie jedoch gut eingefroren und im Ofen etwas warm gemacht werden.