Wednesday, January 22, 2014

Fleur de Lis.


You step inside and are greeted by smells of baked bread and coffee, also by a smile from the staff behind a old-fashioned tiled counter.
Tucked into a inconspicuous corner, this lovely French bakery has a nice selection of breads and French style viennoiserie and patisserie, with an American twist here and there.

Their cinnamon roll was divine, a beautiful moist yeast dough with a light sweet frosting and their palmier was crunchy, sticky, buttery and flavorful, all at the same time.

It was just around my neighborhood in Portland, I wish I’d discovered it earlier!


Du trittst ein und wirst von Düften von frischem Brot und Kaffee empfangen, genauso wie ein Lächeln vom netten Personal hinter dem alt-modischem Kachel Tresen.
Ein wenig in einer unauffälligen Ecke versteckt, hat diese bezaubernde französische Bäckerei eine tolle Auswahl an Brot und französisch anmutender Viennoiserie und Patisserie, mit einer amerikanischen Variation ab und zu.

Die Zimtschnecke war unfassbar gut, ein saftiger Hefeteig mit leich süßem Überzug und ihr Palmier (oder Schweineohr) war knusprig, klebrig, buttrig und schmak-o-fatz, auf einmal. 

Fleur de Lis war gar nicht so weit weg von meiner Bleibe in Portland, ich wünschte ich hätte sie früher entdeckt!


Fleur de Lis Bakery & Café
3930 NE Hancock Street
Portland, OR 97212
U.S.A.