Friday, November 25, 2011

pierre hermé. @paris.




may i introduce you:
 
pierre hermé

and

infinment vanille.

composed of vanillas from madagascar, tahiti and mexico
a vanilla white chocolate ganache and a ultra light vanilla mascarpone creme
nestled on a crisp vanilla pâte sablée.

priced at 6,90 euro a piece, it is an expensive piece of indulgence.

it's worth it. 

the vanilla aromas are so smooth and pure.
even though this piece of pastry is chock full of calories (butter, chocolate, mascarpone)
it feels light.
the creme can be compared to a cloud.

it leaves you licking your fingers.

...
also worth mentioning:

hermé's macarons and his croissant isaphan.

priced at around 1,80 euro per macaron, 
dig into his croissant instead.

his macarons are good, but not great for that price.
i would recommend ladurée's or the grande épicerie's macarons.

now to the croissant.
perfect buttery, flaky composition of the puff pastry.

i usually do not like anything flavored with rose,
most of the rose flavored items taste like soap to me.
not this croissant.

rose-flavoured almond paste, compote made with raspberries from the haut-vivarais region and litchis.
topped off by a rose glaze and candied raspberries.

a delight.


...


darf ich vorstellen:
 
pierre hermé

und

infinment vanille.

zusammengesetzt aus vanille aus madagascar, tahiti nd mexico
eine weisse schokoladen vanille ganache und eine unglaublich leichte mascarpone vanille creme
gebettet auf einer knusprigen vanille pâte sablée.

der preis beträgt 6,90 euro pro stück; sicherlich ein teurer genuss.

aber es lohnt sich. 

die vanilla aromen sind so geschmeidig und pur.
obwohl dieses gebäck voller kalorien steckt (butter, schokolade, mascarpone)
fühlt es sich leicht an.
die konsistenz der creme ist das was ich mir unter einer wolke vorstelle.

es hinterlässt dich mit abgeleckten fingern.

...

auch eine erwähnung wert:

hermé's macarons und sein croissant isaphan.
mit dem stolzen preis von 1,80 euro pro macaron, 
fällt die wahl eher auf sein croissant.

seine macarons sind gut, aber nicht herausrragend für diesen preis.
ich empfehle ladurée's oder die der grande épicerie.

nun zum croissant.
perfekte butterige, blättrige komposition des blätterteiges.

normalerweise bin ich kein freund von rosen geschmack.
die meisten produkte mit rosen aroma oder geschmack schmecken nach seife, finde ich.
nicht dieses croissant.

marzipan mit rosen geschmack, kompott aus himbeeren der haut-vivarais region und litchis.
gekrönt durch ein rosen zuckerguss und kandierte himbeerstückchen.
ein vergnügen.


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pierre hermé
72 Rue Bonaparte
75006 Paris, Frankreich