Friday, September 6, 2013

(Raw Vegan Gluten Free) Berry Crumble.



Some of my friends are vegetarian, some are vegan, some gluten-free, and we all are into exploring raw cuisine.
This is actually the first raw sweet I’ve ever made (I’ve made raw date coconut balls since then, so watch the blog for that as well!).
It’s super easy, quick to make and extra flavorful.
And a smash at the dinner I brought it too.


(Raw Vegan Gluten Free) Berry Crumble

750g mixed berries
(blueberries, raspberries, marionberries)
2 Tbsp. honey

150g pecans
50g vegan butter
2 Tbsp. honey
3 Tbsp. brown sugar
1/4 tsp. cinnamon
large pinch of sea salt
100g quick oats

Toss your berries gently with the honey.
Fill into a cake pan.
For the topping, chop nuts on a cutting board or food processor until they are finely chopped but not ground.
Mix with all ingredients except for the oats.
Process or blend well.
Mix in the oats.
Crumble the topping onto the berries.


Ich habe Freunde die Vegetarier sind, einige sind vegan, manche Gluten-frei und wir sind alle interessiert die “rohe” Kueche zu entdecken.
Das ist übrigens mein erstes rohes Süss (danach folgten rohe Dattel Kokos Bällchen  bald auf dem Blog zu finden!).
Es ist so einfach, schnell hergestellt und super lecker.
Ich hab’s zu einem Abendessen mit Freunden mitgebracht und es ist wie eine Bombe eingeschlagen.


(Roh Vegan Gluten Frei) Beeren Crumble

750g gemischte Beeren
(Blaubeeren, Himbeeren, Brombeeren)
2 Esslöffel Honig

150g Pecannüsse
50g vegane Margarine/ Butter
2 Essloeffel Honig
3 Esslöffel brauner Zucker
1/4 Teelöffel Honig
grosse Prise Fleur de Sel
100g schnellkochende Haferflocken

Mische die Beeren vorsichtig mit dem Honig.
Fuelle diese in eine runde Kuchenform.
Für die Streusel, hacke die Nuesse ziemlich fein, aber mahle sie nicht.
Mische alle Zutaten ausser die Haferflocken.
Wenn alles glatt ist, gebe die Haferflocken hinzu.
Sprenkel über die Beeren.