I love rhubarb.
I love strawberries.
When in season, I cannot get enough of this combination.
Gosh, I think I gobbled up quite a few of these when they came out of the oven.
They don't look so spectacular, but don't fool yourself,
they really are that good.
If you are into strawberries and rhubarb, check out my rhubarb variations and my strawberry tartlettes.
If you are into strawberries and rhubarb, check out my rhubarb variations and my strawberry tartlettes.
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Spring Cakes
makes around 24 cupcakes
100g butter
320g sugar
2 eggs
1 tsp. vanilla extract
200ml buttermilk
320g flour
1/2 tsp. baking powder
1/2 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt
200g rhubarb (after peeling & cutting)
filling:
175g cream cheese
60g sugar
1 egg
pinch of salt
12 strawberries (cut into fourths)
Preheat the oven to 175 degrees celsius.
Sieve together the flour, baking powder, baking soda and salt.
Beat the butter with the sugar and vanilla extract until light and fluffy.
Add the eggs, mix well.
Alternating between the buttermilk and the dry ingredients, mix them in thoroughly, until fully incorporated.
Prepare the rhubarb and mix in.
For the filling:
cream the cream cheese.
Mix in the sugar, then the egg and salt.
Prepare the strawberries.
Now divide the batter equally into muffin tins (they should be 1/2 to 3/4 full).
Add a large spoonful of the filling and press in two strawberry fourths into each cupcake.
Bake for around 25 minutes, or until golden-brown on the edges and a inserted stick comes out clean.
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Ich liebe Rhabarber.
Ich liebe Erdbeeren.
Wenn sie Saison haben, kann ich von dieser Kombi nicht genug bekommen.
Oh ja, zugegeben, als diese Cupcakes aus dem Ofen kamen habe ich einige davon direkt verschlungen.
Sie sehen nicht sonderlich spektakulär aus, aber kein Witz,
sie sind wirklich sehr lecker.
Und wenn du genauso ein Rhabarber und Erdbeer Fan bist wie ich, schau dir meine Rhabarber Variationen und meine Erdbeer Tartelettes an.
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Spring Cakes
für ca. 24 Cupcakes
100g Butter
320g Zucker
2 Eier
1 Teelöffel Vanille Extrakt
200ml Buttermilch
320g Mehl
1/2 Teelöffel Backpulver
1/2 Teelöffel Natron
1/4 Teelöffel Salz
200g Rhabarber (nach dem Schälen und Schneiden)
Füllung:
175g Frischkäse
60g Zucker
1 Ei
Prise Salz
12 Erdbeeren (geviertelt)
Heize den Ofen auf 175 Grad Celsius vor.
Siebe das Mehl, das Backpulver, das Natron und das Salz zusammen.
Schlage die Butter zusammen mit dem Zucker und der Vanille luftig zusammen auf.
Füge die Eier hinzu und vermische alles gut.
Wechsele zwischen Buttermilch und den Trockenzutaten und rühre diese nach und nach ein.
Bereite den Rhabarber vor und mische diesen unter.
Für die Füllung:
rühre den Frischkäse bis er weich geworden ist.
Vermische ihn mit dem Zucker, dem Ei und das Salz.
Schneide die Erdbeeren.
Verteile den Teig nun gleichmässig in Cupcakeförmchen (1/2 bis 3/4 voll).
Gebe jeweils einen grossen Löffel der Füllung in jedes Förmchen und drücke zwei Erdbeerviertel in jedes Cupcake.
Backe sie für ca. 25 Minuten, oder bis die Ränder gold-braun sind und ein eingeführter Zahnstocher sauber herausgezogen wird.