Sunday, March 16, 2014

Chocolate Chip Cookies.


Oh, this must be my favorite cookie.
The keys to an amazing chocolate chip cookie? 
Great chocolate, a pinch of nutmeg and SALT.
Rest the dough overnight before baking.
Cést ca. 
Follow my few humble tips and you will be the envy of every cookie baker.
And it will be hard to stop eating at one or two cookies.

...

Chocolate Chip Cookies

time: 30 minutes, plus overnight chilling, plus 30 minutes baking
yields: 16-18

100g butter
100g brown sugar
60g granulated sugar
1 egg
1 tsp. vanilla extract
110g all-purpose flour
60g whole-wheat flour
1 tsp. baking powder
1 tsp. baking soda
1 tsp. salt
1/8 tsp. nutmeg
150g chocolate chips
50g pecans, chopped roughly
Sea salt for sprinkling

Cream the butter and sugars.
Add the egg and the vanilla extract and mix.
Add the flours, baking powder, baking soda, salt and nutmeg.
Add the chocolate chips and mix until just combined.
Wrap the dough in plastic foil and refrigerate overnight, or at least 6 hours.

Preheat the oven to 175 degrees Celsius.
Drop the cookie dough as walnut sized balls onto the baking sheet, leaving enough space in between the cookies for them to spread.
Bake for 10-12 minutes, or until the edges are slightly browned.
Let cool slightly before moving the cookies to a cooling rack.

...

Ui, das muss bestimmt mein Lieblingskeks sein.
Das Geheimnis für ein unglaublichen Schokostückchen Cookie?
Tolle Schokolade, eine Prise Muskatnuss und SALZ.
Lass den Teig Übernacht ziehen bzw. ruhen. 
Cést ca. 
Folge meinen bescheidenen Tips und du wirst den Neid von jedem Kekse Bäcker auf dich ziehen.
Und es wird selbst schwer sein beim Naschen nur bei ein oder zwei Keksen zu bleiben.

...

Schokostückchen Cookies

Zeit: 30 Minuten, plus Kühlstellen Übernacht, 30 Minuten Backzeit 
Ergibt: 

100g Butter
100g braunen Zucker
60g Kristallzucker
1 Ei
1 Teelöffel Vanille Extrakt
110g Mehl
60g Weizenvollkornmehl
1 Teelöffel Backpulver
1 Teelöffel Natron
1 Teelöffel Salz
1/8 Teelöffel Muskatnuss
100g Vollmilch Schokoladenstückchen
50g Pecannüsse, grob gehackt
Meersalz zum bestreuen

Rühre die Butter mit dem Zucker leicht schaumig.
Füge das Ei und die Vanille hinzu und vermische alles gut.
Gebe nun die Mehle, Backpulver, Natron, Salz und Muskatnuss hinzu.
Füge als letztes  die Schokoladenstückchen hinzu und mische soweit dass alles untergerührt ist.
Packe den Teig in Frischhaltefolie ein und lass ihn Übernacht durchziehen, oder wenigsten 6 Stunden.

Heize den Ofen auf 175 Grad Celsius vor. 
Forme den Teig zu Walnussgrossen Bällen, plaziere sie auf Backpapier, aber lasse genug Platz zwischen den Cookies um auseinander zu gehen.
Backe für 10-12 Minuten, oder bis der Rand leicht gebräunt ist.
Lass sie kurz auskühlen bevor sie auf eine Gitter umgesetzt werden.

Chocolate Chip Cookies

Time: 45 minutes (for 1 6-cookie batch), plus at least 24 hours’ chilling

2 1/4 cups flour
1 1/3 cups bread flour
1 1/4 tsp. baking soda
1 1/2 tsp. baking powder
1 1/2 teaspoons coarse salt
1 1/4 cups unsalted butter
1 cup light brown sugar
1 1/4 cup granulated sugar
2 large eggs
2 teaspoons natural vanilla extract
1 bar bittersweet chocolate, roughly chopped
1 cup pecans, roughly chopped
Sea salt

Sift flours, baking soda, baking powder and salt into a bowl. 
Set aside.
Using a mixer fitted with paddle attachment, cream butter and sugars together until very light, about 5 minutes. 
Add eggs, one at a time, mixing well after each addition. 
Stir in the vanilla. 
Reduce speed to low, add dry ingredients and mix until just combined, 5 to 10 seconds. 
Drop chocolate and pecan pieces in and incorporate them without breaking them. 
Press plastic wrap against dough and refrigerate for 24 to 36 hours. 
Dough may be used in batches, and can be refrigerated for up to 72 hours.
When ready to bake, preheat oven to 350 degrees. 
Line a baking sheet with parchment paper or a nonstick baking mat. 
Set aside.
Scoop 6 3 1/2-ounce mounds of dough (the size of generous golf balls) onto baking sheet, making sure to turn horizontally any chocolate pieces that are poking up; it will make for a more attractive cookie. Sprinkle lightly with sea salt and bake until golden brown but still soft, 18 to 20 minutes. 
Transfer sheet to a wire rack for 10 minutes, then slip cookies onto another rack to cool a bit more. Repeat with remaining dough, or reserve dough, refrigerated, for baking remaining batches the next day.