Butterscotch morsels are one of those really
unhealthy but absolutely yummy American inventions.
The taste?
Hard to describe.
It's made by combining butter, brown sugar and
vanilla.
But since there is no "real" muscavado
brown sugar to be bought in Germany it's hard to explain to a German.
But trust me it's great.
And for those who have tried this goody -
congratulations.
And you'll just love these classic bars.
...
Oatmeal Butterscotch Bars
85g flour
1/2 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt
1/4 tsp. cinnamon
100g butter
75g sugar
75g light brown sugar
1 egg
1/2 tsp. vanilla extract
130g old-fashioned oats
130g butterscotch morsels
Grease 18x27cm baking form.
Preheat oven to 175 degrees
celsius.
Combine flour, baking soda, salt and cinnamon in small bowl.
Beat butter, granulated sugar, brown sugar, eggs
and vanilla extract in large mixer bowl.
Gradually beat in flour mixture.
Stir in oats and morsels.
Spread into prepared pan.
Bake for 25 minutes or until light brown.
Cool completely in pan on wire rack.
…
Butterscotch
Stückchen sind eine total ungesunde amerikanische Erfindung – aber so
unglaublich lecker.
Der
Geschmack?
Schwer
zu beschreiben.
Er
wird erreicht in dem man Butter, (echten!) braunen Zucker und Vanille.
Aber
da es keinen “richtigen” Muscavado Zucker in Deutschland gibt, ist es schwer zu
erklären.
Aber
vertraut mir, es ist toll.
Und
die, die Butterscotch schonmal probiert haben –
Glückwunsch.
Und
diese klassischen amerikanischen Riegel wirst du lieben.
...
Oatmeal Butterscotch Bars
85g Mehl
1/2 Teelöffel Natron
1/4 Teelöffel Salz
1/4 Teelöffel Zimt
100g Butter
75g Zucker
75g hell braunen Zucker
1 Ei
1/2 Teelöffel Vanille Extrakt
130g feine Haferflocken
130g Butterscotch Stückchen
Fette eine 18x27cm Backform.
Heize den Ofen auf 175 Grad Celsius vor.
Mische Mehl, Natron, Salz und Zimt in einer
kleinen Schüssel.
Schlage Butter, Kristall- und braunen Zucker,
das Ei und Vanille zusammen in einer weiteren Schüssel schaumig.
Rühre die Haferflocken und und Butterscotch
Stückchen ein.
Streiche den Teig in die Backform.
Backe für 25 Minuten oder bis die Oberfläche gut
gebräunt ist.
Lasse die Schnitte auf einem Gitter gut
auskühlen.