Sunday, September 30, 2012

Cornflake-Chocolate-Chip-Marshmallow Cookies.



This recipe is adapted from the wonderful Christina Tosi who is the creative soul of the Momofuku Milk Bar in NY.

One of these days I'll introduce you to the book in more detail. 

I'll just give you some key words that should make your mouth water:
cereal milk, 
cornflake crunch,
pb & j pie, 
liquid cheesecake, 
pumpkin ganache.

And this recipe, even though I didn't make it with the cornflake crunch - which the recipe originally called for (I did not have any milk powder at that time) - turned out nice and crunchy, chewy and SO tasty.

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Cornflake-Chocolate-Chip-Marshmallow Cookies

adapted from "Momofuku Milk Bar" by Christina Tosi

225g butter, at room temperature
250g granulated sugar
150g light brown sugar

1 egg
1 tsp. vanilla extract

250g flour
1/2 tsp. baking powder
1/4 tsp. baking soda
1 1/4 tsp. salt

125g cornflakes
125g chocolate chips
65g mini marshmallows

Combine the butter and sugars in the bowl of a stand mixer fitted with a paddle attachment and cream together on medium-high for 2-3 minutes.
Scrape down the sides of the bowl, add the egg and vanilla, and beat for 5-7 minutes.
Reduce the mixer speed to low and add the flour, baking powder, baking soda and salt.
Mix until the dough comes together.
Still on low speed, paddle in the cornflakes, chocolate chips and marshmallows.
Paddle until just incorporated.
Wrap in plastic foil and shape into two longish rolls (4-5 cm in diameter)
Chill for at least 6-8 hours, even better is overnight.

Preheat the oven to 175 degrees celsius.
Cut into 2 cm thick slices and place on a baking tray, leaving enough room for the cookies to spread.
Bake for 12-13 minutes or until browned and "cracking" in the oven.
Let cool and enjoy!

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Dieses (leicht umgeänderte) Rezept stammt ursprünglich von der wunderbaren Christina Tosi die die kreative Seele der Momofuku Milk Bar in NY ist.

Irgendwann bald werde ich euch ihr Buch in grösserem Detail vorstellen.

Jetzt gibts erstmal ein paar Stichworte als mentale Leckerbissen:
Zerealien Milch, 
Cornflake Crunch,
Erdnussbutter & Marmeladen Pie, 
flüssiger Käsekuchen, 
Kürbis ganache.

Und auch wenn ich dieses Rezept ohne Cornflake Crunch gemacht habe (damals hatte ich noch kein Vollmilchpulver) - es ist so schön knusprig aussen, weich in der Mitte und SO lecker geworden.

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Cornflake-Chocolate-Chip-Marshmallow Cookies

stammt von "Momofuku Milk Bar" von Christina Tosi

225g Butter, Raumtemperatur
250g Zucker
150g brauner Zucker

1 Ei
1 Teelöffel Vanilleextrakt

250g Mehl
1/2 Teelöffel Backpulver
1/4 Teelöffel Natron
1 1/4 Teelöffel Salz

125g Cornflakes
125g Schokoladenstückchen (Zartbitter)
65g Mini Marshmallows

Kombiniere die Butter mit hellem und braunen Zucker in einem Standmixer mit einem Rührausatz. 
Rühre die Zutaten auf mittlere bis hoher Stufe für 2-3 Minuten cremig.
Spachtel den Teig zur Mitte zusammen, füge das Ei und die Vanille hinzu und schlage alles 5-7 Minuten zusammen auf.
Stelle die Geschwindigkeitsstufe auf niedrig und füge das Mehl, Backpulver, das Natron und das Salz hinzu.
Rühre bis der Teig zusammen kommt.
Rühre daraufhin die Cornflakes, Schokolade und die Marshmallows ein.
Verpacke den Teig in Frischhaltefolie - achte darauf, dass du zwei Stränge (jeweils 4-5 cm im Durchmesser) formst.
Kühle den Teig für mindestens 6-8 Stunden, am Besten sogar Übernacht.

Heize den Ofen auf 175 Grad Celsius vor.
Schneide die Stränge in 2 cm Dicke Scheiben und platziere diese auf einem ausgelegten Backblech - Achtung: lasse genug Platz damit die Cookies sich ausbreiten können.
Backe für 12-13 Minuten oder bis sie etwas gebräunt und sind und im Ofen "knuspern".
Lasse sie etwas abkühlen und lass es dir schmecken!