Thursday, April 12, 2012

maison bertaux.



this post is a guest post for lovely anne from gutentag.info.

check out the post here.



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dieser eintrag ist ein gast-post für die zauberhafte anne von gutentag.info.

schau's dir hier an.


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a shop chock-full of personality.  

bohemian. 
cosy. 
old-fashioned.

this iconic cafe is one of the few in soho where the past is still present.
it was opened in the year 1871 by french communards.
the neighborhood surrounding it has changed over the years - from a seedy district over a multi-cultural art borough to a more commercial environment - but this cafe sticks to it's roots.
dense and close (just like a paris cafe), wild table and chair combinations are found here, just like personal trinkets, old books, fairy lights and real and plastic flours.
cakes, tarts and pastries adorn the counter, which one can take a good look at from the outside, it's no high patisserie, but includes everything that makes you happy - fruit, cream and colorful icing.

i decided on a simply cheesecake with berries on top.
and a mint tea (unfortunately without fresh mint).
the cake tastes good, but plain, and with the price of almost eight pounds it is something you do not want to get so often.

it is worth the visit though.
a great place to observe people, to take a closer look at the establishment or just to dream yourself away.

indeed an experience.

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ein laden voller persönlichkeit. 

bohemian. 
gemütlich. 
altmodisch.

dieses kultcafe ist eins der wenigen in soho in dem die vergangenheit noch einzug erhält. 
eröffnet wurde es im jahre 1871 von flüchtenden französischen kommunarden. 
die umgebung drum herum hat sich verändert - von einem zwielichtigem viertel über einem multi-kulti und künstlertreff zu einer eher kommerziellen gegend londons - aber das cafe bleibt sich treu.
dicht an dicht (wie in einem pariser cafe) tümmeln sich wilde tisch- und stuhlkombinationen, persönliche andenken zieren die wände, alte bücher, lichterketten, echte und plastikblumen.
kuchen, tartes und törtchen schmücken die theke, die man von draussen gut betrachten kann. 
keine hohe patisserie, aber mit allem was glücklich macht - früchte, sahne und bunter zuckerguss.

ich habe mich für eine einfache käse-sahne torte mit beeren entschieden. 
und einem minztee (leider keine frische minze). 
der kuchen hat hervorragend geschmeckt, der preis von beiden bei fast acht pfund ist jedoch etwas was man sich nicht immer erlauben kann. 

es hat sich aber gelohnt. 
ein toller ort um leute zu beobachten, sich die einrichtung ein bisschen näher anzuschauen oder sich wegzuträumen.

wahrlich eine erfahrung.

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Maison Bertaux
28 Greek Street  London 
Greater London 
W1D 5DQ