so thin
pressure,
pressure,
they break.
so crisp
but melts,
so crisp
but melts,
in your mouth.
so buttery
surprise,
so buttery
surprise,
your taste buds.
...
this is the kind of wafer you love to have nestled in your ice cream
or placed beside your coffee.
crisp and with a strong, smooth vanilla taste,
they can be enjoyed on their own or also dipped into a warm beverage.
i was surprised how easy they were actually to make,
these thin, delicate cookies.
they look plain,
and yet so elegant.
and they taste so good.
...
cigarettes russes
115g flour
100g powdered sugar
1/8 tsp salt
75g butter
100g egg whites
35g cream
1/2 tsp vanilla extract
melt the butter.
set aside.
in a larger bowl, sieve the flour, powdered sugar and salt.
now add the butter, egg whites, cream and vanilla extract.
whisk until smooth.
let stand, covered for at least two hours.
preheat the oven to 185-190 degrees celsius.
drop by the spoonful on the baking sheet, leaving lots of space in between, and spread into a thin circle with a pallet, knife or spoon.
you can also cut out a circle out of cardboard (7-8 cm in diameter), and spread the batter over the cutout in a thin layer.
you should be able to bake 9 on a baking sheet.
bake for around 8 minutes or until the edges are browned.
immediately roll up into rolls.
these wafers will cool really quickly, so if you do not get all of them rolled up at once, transfer the baking sheet back into the oven for another minute.
these crisp rolls keep for weeks if stored in a dry, air-tight container.
...
das ist die art waffel die du dir in deinem eis wünscht
melt the butter.
set aside.
in a larger bowl, sieve the flour, powdered sugar and salt.
now add the butter, egg whites, cream and vanilla extract.
whisk until smooth.
let stand, covered for at least two hours.
preheat the oven to 185-190 degrees celsius.
drop by the spoonful on the baking sheet, leaving lots of space in between, and spread into a thin circle with a pallet, knife or spoon.
you can also cut out a circle out of cardboard (7-8 cm in diameter), and spread the batter over the cutout in a thin layer.
you should be able to bake 9 on a baking sheet.
bake for around 8 minutes or until the edges are browned.
immediately roll up into rolls.
these wafers will cool really quickly, so if you do not get all of them rolled up at once, transfer the baking sheet back into the oven for another minute.
these crisp rolls keep for weeks if stored in a dry, air-tight container.
...
hauchdünn
druck,
sie brechen.
fein knusprig
aber schmelzen,
in deinem mund.
so butterig
überraschung,
an deinen geschmacksknospen.
...
oder neben deinem kaffee.
knusprig und mit einer starken, aber geschmeidigen vanille note,
sind sie zum alleinigen genuss bestimmt,
können aber auch in ein heissgetränk getunkt werden.
ich war überrascht wie einfach sie tatsächlich zu machen waren,
diese dünnen, zarten kekse.
sie sehen so gewöhnlich aus,
und trotzdem elegant.
und sie schmecken richtig gut.
...
cigarettes russes
115g mehl
100g puderzucker
1/8 teelöffel salz
75g butter
100g eiklar
35g sahne
1/2 tsp vanille extrakt
schmelze die butter.
stelle sie beiseite.
in einer grösseren schüssel, siebe das mehl, den puderzucker und das salz zusammen.
füge nun die butter, das eiklar, die sahne und die vanille hinzu.
rühre die masse glatt.
lasse sie zugedeckt mindestens zwei stunden ruhen.
heize den ofen auf 185-190 grad celsius vor.
gebe die masse löffelweisse auf dein backpapier und lasse einiges an platz dazwischen.
streiche sie rund, glatt und dünn mit einer palette, einem messer oder einem löffel auf.
man kann auch einen kreis aus karton ausschneiden (7-8 cm im durchmesser) und die masse darin dünn aufstreichen.
es passen ca. neun stück auf ein blech.
backe sie für ungefähr 8 minuten oder bis die ränder gebräunt sind.
rolle sie sofort in röllchen auf.
diese waffeln kühlen schnell aus, das heisst wenn nicht alle schnell genug aufgerollt werden können, können sie im ofen eine minute lang wieder weich werden.
diese knusprigen röllchen halten sich wochenlang wenn sie trocken und luftdicht verpackt werden.