This is one of my favorite snacks.
Chia seeds are proclaimed as a power food, they´re tiny black seeds that gel up when soaked in liquid.
Compared to making a tapioca pudding this is way more healthy (not all the starch!).
And SO easy.
Whip it up the night before you plan on eating it, it also keeps for a couple of days in the fridge.
Eat it cold, it it hot, use dairy, go vegan.
I spiced mine up with vanilla, honey and garnished it with fresh passionfruit, coconut chips and pistachios.
Nomnomnom.
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Chia Seed Pudding
time 10 minutes preparation, overnight chilling, 5 minutes finishing
yields two snacking bowls
250ml milk (dairy or non-dairy, e.g. almond milk)
22g chia seeds
empty, scraped vanilla bean
25g sugar (great alternatives: honey, maple syrup, brown rice syrup)
Mix milk and chia seeds with a whisk.
Add the vanilla bean and sugar.
Wait for a couple of minutes, give it another good stir, then fill into an airtight container and let stand overnight in the fridge.
Serve cold or warmed up on the stovetop or in the microwave.
Garnish with whatever you fancy.
…
Das ist einer meiner Lieblingssnacks.
Chia seeds werde als ´Power Food´ gehandhabt, sie sind kleine schwarze Samen die in Flüssigkeit gelieren.
Im Vergleich zu Tapioka Pudding ist das auf jeden Fall eine gesündere Alternative (nicht so viel Stärke!).
Und es ist SO einfach.
Am Vorabend kann man es sich auf der schnelle zubereiten, aber es hält sich auch ohne Probleme mehrere Tage im Kühlschrank.
Iss es kalt, iss es heiss, benutze Milchprodukte oder mach´s vegan.
Ich hab mein Basisrezept mit Vanille und Honig aufgepeppt und habe es dann mit frischer Passionsfrucht, Kokoschkas und Pistazien garniert.
Nomnomnom.
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Chia Saat Pudding
Zeit 10 Minuten Vorbereitung, Übernacht ziehen lassen, 5 Minuten Fertigstellung
Ergibt Zwei kleine Snack Schüsselchen
250ml Milch (Molkeprodukt oder pflanzlich, z.B. Mandelmilch)
22g Chia Samen
leere, ausgekratzte Vanilleschote
25g Zucker (tolle Alternativen: Honig, Ahornsirup, brauner Reissirup)
Mische die Milch und die Chia Samen mit einem Schneebesen.
Füge die Vanille und den Zucker hinzu.
Warte ein paar Minuten, rühre nochmal gut um und fülle alles daraufhin ein einen luftdichten Behälter und lass den Pudding im Kühlschrank Übernacht ziehen.
Serviere kalt oder aufgewärmt. entweder auf dem Herd oder der Mikrowelle.
Serviere mit deinen Wunschzutaten.