Sunday, March 17, 2013

Raspberry Sorbet. Himbeer Sorbet.

 

This sorbet was part of my dessert for the exam.

It's so beautiful, isn't it?
Red and pink, shiny, like a ruby jewel.
Fruity and tangy, sweet, so smooth and melt-in-your-mouth.

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Raspberry Sorbet

250ml water
250ml white wine
500g raspberry puree (no seeds)
50ml lemon juice
300g sugar
dash of kirsch

Mix together all ingredients until the sugar is dissolved.
Help yourself to a hand-mixer if needed.

Freeze in your ice cream maker according to your manufacturer's instructions.

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Dieses Sorbet war Teil meines Prüfungsdesserts.

Es ist so schön, nicht wahr?
Rot und pink, glänzend, wie ein Rubin, ein Juwel.
Fruchtig und spritzig, süß, so weich und schmelzend im Munde.

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Himbeer Sorbet

250ml Wasser
250ml Weißwen
500g Himbeerpüree (keine Kerne)
50ml Zitronensaft
300g Zucker
Schuss Kirsch

Mische alle Zutaten zusammen bis der Zucker gelöst ist.
Nimm dir ein Pürierstab zur Hand, falls nötig.

Friere die Eismischung in deiner Eismaschine, wie es die Gebrauchsanleitung vorgibt.